Η Oργάνωση
 

Η Oργάνωση "Φαρμακοποιοί του Κόσμου" ιδρύθηκε το 1996 στην Αθήνα από μια ομάδα 24 Ελλήνων Φαρμακοποιών, ενώ αναγνωρίστηκε επίσημα σαν ανεξάρτητη Μη κυβερνητική Ανθρωπιστική Οργάνωση (ΜΚΟ) στις 27 Νοεμβρίου του 1997. Τα ιδρυτικά μέλη οδηγηθήκαν στην απόφαση δημιουργίας της, συνειδητοποιώντας ότι ο σημερινός κόσμος χαρακτηρίζεται πολλές φορές από ατομικισμό ή και αδιαφορία και ότι η επιθυμία προσφοράς είναι ουσιαστικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, ενώ είναι αναγκαίος ο συντονισμός των προσπαθειών πρός την κατεύθυνση αυτή.
Χωρίς να διεκδικούν τίτλους ότι είναι κάτι μοναδικό, οι "Φαρμακοποιοί του Κόσμου" πιστεύουν ότι καλύπτουν ένα κενό που αφορούσε τον εθελοντισμό και τους Φαρμακοποιούς της χώρας μας. Εκτός από επιστήμονες, οι Φαρμακοποιοί έχουν δυνατότητα να προσφέρουν Κοινωνικό έργο κινητοποιώντας και άλλους ενδιαφερόμενους ευαισθητοποιημένους πολίτες, καταθέτοντας το μερίδιο ανθρωπιάς που τους αναλογεί προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμών (παιδιά, γυναίκες, πρόσφυγες).
Βασικοί στόχοι της Οργάνωσης που λειτουργεί αποκλειστικά σε εθελοντική βάση, είναι:

 
Tα νέα μας

Ολοκληρώθηκε η Ανθρωπιστική Αποστολή των Φ.τ.Κ. τον Οκτώβριο του 2010...

Επ' ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου), οι...

Φωτογραφική έκθεση Οι "Φαρμακοποιοί του Κόσμου" και η "Τεχνόπολις"...


 
  • Η συλλογή, αγορά, ο έλεγχος και η συσκευασία ιατροφαρμακευτικού υλικού με σκοπό να προωθηθεί δωρεάν σε άτομα, ομάδες η Νοσηλευτικούς Φορείς εντός και εκτός της χώρας, μέσω συνοδευόμενων Αποστολών από μέλη της Οργάνωσης.
  • Αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας ή άλλων κοινωνικών προβλημάτων, ανεξάρτητα, ή σε συνεργασία με άλλους Φορείς και Οργανώσεις.
  • Μελέτη και επιστημονική καταγραφή τέτοιων προβλημάτων αλλά και ανταλλαγή των σχετικών πληροφοριών με Εθνικούς και Διεθνείς Οργανισμούς.
  • Εκπαίδευση και συμμετοχή των μελών αλλά και οποιυδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου, στην άμεση αντιμετώπιση υγειονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που προκύπτουν.
  • Συστηματική προσπάθεια για την κινητοποίηση των φαρμακοποιών και των υπόλοιπων υγειονομικών (ή μη) της χώρας μας, στην προσφορά γενικώτερου ανθρωπιστικού έργου.

    Οι "Φαρμακοποιοί του Κόσμου", λειτουργούν σαν απόλυτα αυτόνομη ΜΚΟ και βαθμιαία αναπτύσσουν συνεχώς την δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ συνεργάζονται με άλλες παραμφερείς Οργανώσεις και Διεθνείς Οργανισμούς (Παγκόσμιος Οργάνισμός Υγείας / WHO, Ερυθρός Σταυρός, κ.ά). Είναι γνωστό ότι η γενική εκτίμηση προς μια εθελοντική Οργάνωση, αναγνωρίζεται από την συνεχή κοινωνική παρουσία της και ολοκληρώνεται με την τελική αποδεδειγμένη αναγνώριση του έργου της.
    Σε μία καμπή για την εξελικτική πορεία των μη κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι "Φαρμακοποιοί του Κόσμου" πιστεύουν ότι η κινητοποίηση του ευαισθητοποιημένου ανθρώπινου δυναμικού και όχι ο απόλυτος επαγγελματισμός, είναι που μπορεί να διατηρήσει ελκυστικό το όραμα του εθελοντισμού.

Τα μέλη των "Φαρμακοποιών του Κόσμου" υπερβαίνουν πλέον τα 550 (Κύπρος, Ζάμπια, Τανζανία, ΗΠΑ, Ν. Αφρική) σε ομάδες ή μεμονωμένα μέλη, αλλά και με εκπροσωπήσεις και Παραρτήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το επταμελές Διοκητικό Συμβούλιο που εκλέγεται ανά 3ετία, εκπροσωπεί την Οργάνωση και αποφασίζει για τις δραστηριότητες και τις Αποστολές της. Το περιοδικό των "Φαρμακοποιών του Κόσμου" εκδίδεται κάθε 3 μήνες και αποστέλεται σε όλα τα μέλη, Υπουργεία, Ιδρύματα. άλλες ΜΚΟ και Διεθνείς Οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ύλη του καλύπτει την παρουσίαση των ανθρωπιστικών Αποστολών και των δραστηριοτήτων της Οργάνωσης, ενώ δημοσιεύει και άρθρα ιατροφαρμακευτικού, ανθρωπιστικού και κοινωνικού περιεχομένου.
Μέλος της Οργάνωσης "Φαρμακοποιοί του Κόσμου" μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε επιθυμεί με αίτησή τους ανεξάρτητα από την επιστημονική ή επαγγελματική του απασχόληση.
Τα έσοδα των "Φαρμακοποιών του Κόσμου" προέρχονται απο συνδρομές μελών και φίλων της Οργάνωσης
Επίσημες εκπροσωπήσεις των "Φαρμακοποιών του Κόσμου" υπάρχουν ήδη σε πόλεις της Ελλάδας (Θεσ/νίκη, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Βόλο, Ρόδο) αλλά και στο εξωτερικό. Τα 2 επίσημα αναγνωρισμένα Παραρτήματα των "Φ.τ.Κ." που έχουν ήδη ιδρυθεί είναι στην Κύπρο (Λευκωσία) και στην Ζάμπια (Λουσάκα).

 

"Φαρμακοποιοί του Κόσμου - Κύπρου"
                κλίκ εδω


Δραστηριότητες

Δημιουργήθηκε ένα αυξανόμενο δίκτυο συλλογής ταξινόμησης και συσκευασίας υγειονομικού υλικού ...

Δωρεές

Όλες οι δραστηριότητες στηρίζονται στην εθελοντική συμμετοχή ...

 
Copyright © 2013 World Pharmacists